Ontwikkeling

Ontwikkeling van persoonlijke en professionele identiteit binnen jouw organisaties gebeurt op maat. Wij gaan uit van de kracht van het individu en vertrekken vanuit daar de ontwikkeltocht. Vanuit het individu werken we naar het team, de organisatie en andere betrokkenen.

Werken vanuit identiteit

Jouw identiteit

Door je bewust te worden wat jou beweegt breng je ook beweging bij anderen.

In een individueel ontwikkelingstraject zullen we samen met jou op zoek gaan naar dat wat jij belangrijk vindt in zowel jou persoonlijke als professionele ontwikkeling. Hoe kijk je bijvoorbeeld naar jouw rol als verandermaker, welke rol hebben betrokken mensen binnen en buiten jouw organisatie hierin en hoe werken de verschillende systemen en mensen op elkaar in?

Door op zoek te gaan naar waarden, overtuigingen en de kern van wat jou beweegt als mens, vindt duurzame verandering plaats.

Team identiteit

Verandering maken we samen. Individuen vormen een team, teams vormen een organisatie. Samen vormen ze een systeem van mensen met een eigen cultuur en gebruiken. Binnen dit systeem draagt ieder individu zijn unieke identiteit, rol en kwaliteiten in. Door nieuwsgierig te zijn naar elkaar en de organisatie, leren we elkaars taal te spreken en kun je werken aan de gezamenlijke missie.

We werken samen met jou team(s) middels speelse intervisie werkvormen zoals; professioneel roddelen, alle hens aan dek, de levende meetlat of in-the-box. Beweging staat centraal, soms figuurlijk maar vooral letterlijk. Doel is om te ervaren, elkaar te zien en verbinding in het team te creëren. In dit proces zal de missie en visie van het team en organisatie dienen als fundament van het samenwerken.

Intervisie.

Onze intervisie werkvormen zijn uniek. Ze zijn gevormd vanuit verscheidene theorieën en modellen, die zijn minder uniek en dienen als fundament. De sleutel van onze intervisie-aanpak is dat we focussen op ervaringsgericht leren door jouw medewerkers letterlijk in beweging te zetten en ‘tussen de regels door’ te lezen wat er gebeurt. Het vergt oefening in écht kijken, luisteren en (door)vragen. Wij geloven in deze aanpak doordat hoofd hart en lijf met elkaar in verbinding gebracht worden in zowel persoonlijke als professionele rol. Binnenkort vind je hier een voorproefje!

Train-de-trainer.

Heb je geproefd aan de bijeenkomst en wil je meer? Wil jij ook groepen begeleiden in deze vorm? Wij ondersteunen jouw in jou begeleidingstraject door intervisievormen aan te bieden, jou te laten doorleven, oefenen en coaching on the job.